Winnica Zagardle
Zwiedzanie winnicy EN

(Polski) SERY RZEMIEŚLNICZE

(Polski) Wino i ser to para doskonała. Dlatego w naszym gospodarstwie oprócz produkcji wina posiadamy także profesjonalną serowarnię, w której wytwarzamy sery rzemieślnicze z naturalnego mleka krowiego najwyższej jakości. Nasze krowy są szczęśliwe i jedzą trawę! Zapraszamy do nas na degustację naszych wyrobów.

Ser Gouda z kozieradką

Czytaj więcej

Ser Gouda z zielonym pieprzem

Czytaj więcej

Ser Fetka w zalewie

Czytaj więcej

Ser sałatkowy Fetka

Czytaj więcej

Serki wędzone

Czytaj więcej

Sery świeże z przyprawami

Czytaj więcej

Ser Ruby w papryce

Czytaj więcej

Ser Ruby w czerwonym winie

Czytaj więcej

Ser Ruby jest serem półtwardym o bardzo wyrazistym słodko orzechowym smaku. Dojrzewa on minimum 3 tygodnie w optymalnych warunkach. Skórka sera nacierana jest pastą na bazie oliwy z oliwek, zawierającej mieszankę wędzonej i słodkiej papryki. Dzięki temu zabiegowi skórka nabiera bardzo wyrazistego smaku i aromatu

Ser Ruby jest serem półtwardym o bardzo wyrazistym słodko orzechowym smaku. Dojrzewa on minimum 6 tygodni w optymalnych warunkach. Ser w czasie dojrzewania jest kilkakrotnie kąpany w czerwonym, beczkowym winie Cane Nero. Dzięki temu zabiegowi skórka nabiera bardzo wyrazistego winnego smaku i aromatu